Beneficis del ball per a les nenes i nens

Article de Catalin Mates a Dancesportlife

10/4/2021


Principals raons per les quals hauríeu de considerar el ball per al vostre fill

(article de Catalin Matei a Dancesportlife)

Beneficis del ball per a les nenes i nens | Federació Catalana de Ball Esportiu

Us pregunteu per què els vostres fills haurien de fer classes de dansa esportiva? Hem elaborat una llista d’avantatges tant físics com mentals que us oferiran respostes.

Per començar, cal distingir entre ballar de forma natural i fer classes de dansa. L’edat ideal per començar a estudiar estils de dansa amb molta més complexitat comença als 7 o 8 anys. Aleshores, el nen que llegeix i escriu està més preparat per a la comprensió. 

Beneficis mentals
Ballar ajuda els nens a concentrar-se, millora les seves capacitats d’aprenentatge i reforça les seves capacitats cognitives. A més, com a resultat, els nens es comporten millor. La pràctica de la dansa requereix disciplina i determinació que permetran al nen construir un caràcter fort. Però és molt important que els nens no se sentin pressionats, ja que poden generar ansietat i estrès i això és el contrari del que voleu aconseguir.

1. Autoconfiança
Quan un nen té molt clar que vol dedicar part del seu temps a ballar, ha de ser ambiciós. El ball representa una infinitat d’objectius que poden o no es poden complir ràpidament. Ajuda els nens a superar la frustració de la derrota i experimentar l’alegria d’aconseguir objectius, forjant així el seu caràcter. 

Un nen amb una alta autoestima i un concepte positiu de si mateix serà capaç de superar la por de les opinions dels altres i lluitar pel seu somni.

Quan comencin a aprendre nous passos, les coreografies, se sentiran més segurs i seran capaços de demostrar que poden gestionar qualsevol situació. Per tant, és important ajudar-los a créixer reforçant les seves qualitats i deixant-los prendre petites decisions.

2. Creativitat i expressió
La dansa és una forma de comunicació artística i expressió d’emocions, sentiments, pensaments, imatges i estats d’ànim de l’ésser humà. També és un mitjà per entretenir, divertir-se i gaudir amb moviments rítmics del cos.

Per aquestes raons, és una activitat extremadament beneficiosa en la formació dels nens. Que satisfà la seva necessitat d’expressió i de creació , mitjançant el coneixement del seu propi cos. Els ajuda a descobrir les múltiples capacitats de moviment que posseeixen, segons el seu nivell de rendiment, canalitzant així el seu potencial creatiu.

Si voleu obtenir més informació sobre la creativitat en la dansa, podeu consultar aquest article . 

3. Ètica i disciplina del treball
La dansa ofereix multitud de beneficis, però un aspecte important al qual hem de prestar especial atenció són els valors i les competències transferits. Vivim en un món ple de regles que hem de complir per aconseguir una vida harmònica, i aquestes regles s’han d’aprendre des de ben petites.

La dansa t’ensenya valors de responsabilitat, ambició i compromís, que altres disciplines no poden presumir. He vist adolescents que sacrificaven una sortida d’amics per classes de dansa, parlem de persones especialment responsables de les seves tasques.

4. Habilitats socials
La dansa és una activitat divertida que fomenta el desenvolupament social dels nens . Interaccionen amb altres nens de la seva edat, creant vincles indispensables per a la vida adulta. També aprenen a cooperar i a treballar en equip, millorant la seva relació amb els altres.

Per la meva pròpia experiència, he conegut els meus amics íntims a l’entorn de la dansa. Passes per les mateixes experiències, espectacles, classes que generen cohesió de grup.

5. El ball esportiu ajuda els nens amb trastorns mentals
Els nens es tranquil·litzen molt després de les classes de ball i són menys agressius. A través del ball en grup, els nens poden adquirir l’experiència de veure com les persones s’adapten entre elles. És una manera valuosa de fomentar les relacions socials. 

Aquests avantatges de la dansa en l’educació infantil s’afegeixen a poder gaudir i recrear-se amb el moviment en un entorn lúdic, enriquir l’expressió d’afectes i guanyar confiança en ells mateixos.

L’equip de Dancesport Life ha rebut un missatge de correu electrònic d’una orgullosa mare el nen de la qual té autisme. Ens va confessar que tot i que el ball de dansa es considera una activitat elegant, una activitat per a l’elit, ha ajudat enormement el seu fill. El seu noi ha passat a la final del millor britànic i a la semifinal de Champions of Tomorrow for Juvenile. Ara té un nou company ja que comença a Juniors. 

Dancesport ha estat la millor forma de teràpia!

Animem els pares que tenen fills en aquesta situació a provar el ball de dansa, és un entorn increïble i una activitat de cercle complet. Té la capacitat de fer que els nens desenvolupin facetes que desconeixien. També és molt important que entenguin la seva autoestima i que puguin fer més coses de les que imaginen.

Beneficis físics
Normalment, els nens no tenen ritme, equilibri i no són especialment conscients del seu cos, però és molt important reconèixer que els nens responen com una esponja, absorbint ràpidament qualsevol informació. Per tant, el ball de dansa els pot ajudar a desenvolupar habilitats físiques que els mantinguin sans.

Un dels aspectes més importants de la preparació d’un jove ballarí en qualsevol estil provingui de la qualitat dels aliments. Podem dir amb seguretat que una bona carrera neix a la taula. Allà escolliu què i quant menjar i beure. Cal calibrar la nutrició tenint en compte exactament l’estil de ball, la durada i la intensitat de l’entrenament.

A més, ballar millora el vostre nivell de forma física com qualsevol altre tipus d’exercici. Això normalment significa que els nens creixen forts i sans perquè porten una vida activa. És una bona manera de cremar calories d’una manera divertida i alhora millorar la resistència. 

Podeu llegir més sobre un programa inspirador per a nens anomenat Dancing Classrooms i Pierre Dulaine, la història del seu fundador aquí .

No importa qui tingueu, quina edat teniu, el ball de dansa us pot canviar la vida per millorar. Prova-ho! I si sou pares, animeu el vostre fill a seguir aquesta activitat, ja que només oferirà una satisfacció immensa.

  • Original de l’article amb anglès al web relacionat

FCBE

web relacionat

la primera Federació de Ball Esportiu de l´estat

Federació Catalana de Ball Esportiu
C/Viladomat 184 - 186 Esc. A 1r. 3a.
08015 - Barcelona
Tel. +34 934.538.020
Fax +34 934.518.060
correu electrònic